Училищата, в които има заболеваемост над 20%, всички ученици ще

...
 Училищата, в които има заболеваемост над 20%, всички ученици ще
Коментари Харесай

Ето новите мерки за училищата

 „ Училищата, в които има заболеваемост над 20%, всички възпитаници ще минат в електронна среда на образование без значение дали са 1-ви, 5 –и или 12-и клас. ” Това заяви пред Нова тв  здравният министър Костадин Ангелов. Той разкри какви нови ограничения ще бъдат подхванати, откакто изтече в този момент настоящата му заповед.

Ще се работи на местен принцип в учебните заведения, в които има проблем с учителите.

В просветителните институции с надграждащо образование работата ще продължи, само че единствено в случай че децата носят маски и са на 1,5 метра разстояние.

В цялата страна ще бъде въведен обединен вечерен час за заведенията за хранене. Те вероятно ще би трябвало да затворят до 23:30 часа. Нощните заведения пък ще преустановят активността си най-малко за още 2 седмици. За възрастните хора ще бъде обезпечен „ зелен кулоар ” в магазините. Обсъжда се дали да няма подобен и в следобедните часове, защото заран постоянно има мъгла и е студено.

Офисите с открити пространства и доста хора ще би трябвало да работят с не повече от 50% от чиновниците си и ще би трябвало да има разстояние то 1,5 метра сред тях. Здравният министър акцентира, че не можем да приказваме за локдаун у нас. „ Ако създадем подобен локдаун, би трябвало да се обезпечи финансиране на всички наранени браншове ”, уточни проф. Костадинов.

„ Натискът върху здравната система е извънредно сериозен. Хората остават с усещане, че не би трябвало да бъдат лекувани у дома, а в болница ”, разяснява здравният министър. Той уточни, че през вчерашния ден е имало над 550 повиквания в София, от които над 200 адреса били за Коронавирус.

" Само 30-35 от случаите обаче са постъпили в лечебни заведения или към 80% от случаите остават у дома ", изясни проф. Ангелов. Той уточни, че има подправени повиквания до 112, а в това време някъде някой има потребност от колата за спешна помощ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР